Drama iznad Barencovog mora: Ruski MIG-29 presreo avion koji se približavao granici

MIG-29 presreo je avion norveškog ratnog vazduhoplovstva

23.08.2023. 16:18
  • Podeli:
MiG-29 i F-35 foto Reuters-641c8359575fc.webp Foto: Reuters

Ruski lovac MIG-29 danas je na nebu iznad Barencovog mora presreo i ispratio norveški avion koji se, kako je saopštilo rusko ministarstvo odbrane, približavao ruskoj granici.

Iz ruskog ministarstva napominju da nije došlo do narušavanja granice, kao i da je let aviona MiG-29 izveden striktno u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda.

"Kako se ruski avion približavao, strani vojni avion je napravio polukružno okretenja od državne granice Ruske Federacije", piše u saopštenju.

"Iznad Barencovog mora je otkriven vazdušni cilj koji se približavao državnoj granici. Da bi ga identifikovala i sprečila narušavanje granice, ruska vojska je podigla u vazduh lovac MiG-29", navodi se u saopštenju, prenosi RIA.

Dodaje se da je "vazdušni cilj" identifikovan kao patrolni avion R-8A Posejdon norveškog ratnog vazduhoplovstva.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()