Dva jača zemljotresa pogodila Tursku: Na udaru Malatija

Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja je naveo da su sve institucije, a posebno timovi AFAD-a, započeli aktivnosti skeniranja terena i da pomno prate razvoj situacije

23.11.2023. 17:14
  • Podeli:
Zemljotres_Profimedia-644fdefbe960c.webp Foto: Profimeadia

Dva zemljotresa jačine 5,2 i 4,7 stepena Rihterove skale, pogodila su danas provinciju Malatiju u centralnoj Turskoj. 

Potres jačine 5,2 stepena dogodio se u okrugu Batalgazi na dubini od 6,99 kilometara u 17.46 časova po lokalnom vremenu, saopštila je Agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD), prenosi Turska državna televizija (TRT).

Nakon toga usledio je još jedan zemljotres, jačine 4,7 stepeni Rihterove skale, sa epicentrom takođe u okrugu Batalgazi.

Guverner Malatije Ersin Jazidži izjavio je da za sada nema podataka o žrtvama i pričinjenoj materijalnoj šteti, niti su zabeležene prijave građana policiji i liniji za hitne slučajeve 112. 

Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja je naveo da su sve institucije, a posebno timovi AFAD-a, započeli aktivnosti skeniranja terena i da pomno prate razvoj situacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()