Dve decenije zatvora za vođu ženskog bataljona ISIS-a

Fluk-Ekren je planirala napad eksplozivom na jedan koledž na američkom srednjem zapadu kao i na jedan tržni centar, objavio je CBS.

02.11.2022. 12:43
  • Podeli:
isis profimedia-1667389393106.webp Foto: Profimedia

Amerikanka iz Kanzasa Alison Fluk-Ekren, koja je bila vođa žesnskog terorističkog bataljona ISIS-a, osuđena je pred sudom u Virdžiniji na 20 godina zatvora.

Fluk-Ekren je planirala napad eksplozivom na jedan koledž na američkom srednjem zapadu kao i na jedan tržni centar, objavio je CBS.

Ona je u utorak priznala na sudu navode iz optužnice kao i da je obučavala više od sto žena za ženski ISIS bataljon u Siriji.

Pred sudijom je izjavila da žali zbog svojih postupaka, prenosi Rojters.

Njena ćerka Lejla Ekren svedočila je protiv nje, izjavivši pred sudom da je majka zlostavljala nju i njenu braću i sestre dok su živeli sa njom u Siriji. Takođe, rekla je da i ju je majka na silu udala za jednog od boraca ISIS-a kad je imala samo 13 godina.

Alison Fluk-Ekren konvertovala se u islam na univerzitetu u Kanzasu koji je pohađala, a nakon toga je živela u Iraku i Siriji gde je bila predvodnica ženskog bataljona ISIS-a. U januaru ove godine prebačena je u zatvor na američkom tlu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()