Dvojica američkih specijalaca nestalih u Adenskom zalivu proglašena mrtvim

SAD i Velika Britanija počele su 12. januara da izvode udare na položaje proiranske jemenske pobunjeničke grupe Huti

22.01.2024. 09:19
  • Podeli:
adenski zaliv, msron 11, američka mornarica, SAD, američka vojska - 27 nov 2023 - profimedia-65ae2483cc5e4.webp Foto: Profimedia

Dvojica američkih specijalaca, pripadnika Mornaričkih foka (Navy SEAL) koji su nestali u Adenskom zalivu ranije ovog meseca, proglašeni su mrtvim, izjavio je u nedelju neimenovani američki vojni zvaničnik.

Njihov nestanak je prijavljen nakon što su se ukrcali na jedan iranski brod tokom operacije 11. januara u blizini obale Somalije, navodi se u saopštenju Centralne komande američke vojske objavljenom na platformi X.

"Mi žalimo za gubitkom naša dva pomorska specijalca i zauvek ćemo poštovati njihovu žrtvu i primer. Naše molitve su sa porodicama, njihovim prijateljima iz mornaričke jedinice, celom američkom mornaricom i zajednicom prpadnika specijalnih operacija", rekao je komandant CENTCOM-a, general Majkl Erik Kurila.

SAD i Velika Britanija počele su 12. januara da izvode udare na položaje proiranske jemenske pobunjeničke grupe Huti, kao i da obaraju bespilotne letelice i projektile koje taj pobunjenički pokret ispaljuje na komercijalne brodove u Crvenom moru, u znak podrške palestinskom pokretu Hamas u ratu sa Izraelom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()