Eksplozija u fabrici hemikalija BASF: U požaru u Nemačkoj povređeno 14 radnika

Iz kompanije nisu pomenuli da li je požar uticao na proizvodnju

29.07.2024. 15:09
  • Podeli:
nemački vatrogasci u nemačkoj, 29 jul 2024, hamburg - profimedia-0893707969-66a7949490733.webp Foto: Profimedia

U najvećoj nemačkoj hemijskoj fabrici BASF u Ludvigshafenu danas se dogodila eksplozija, a potom i požar, u kojima je lakše povređeno 14 zaposlenih, prenosi Bild.

Eksplozija se dogodila oko 12 časova, u južnom delu fabrike BASF SE u Ludvigshafenu, gde su odmah bila upućena vozila za nadzor zagađenja životne sredine.

Požar je ugasila vatrogasna služba BASF-a.

"U incidentu je lakše povređeno 14 zaposlenih koji su iz predostrožnosti prebačeni u fabričku ambulantu", navela je kompanija u saopštenju.

Grad i vatrogasna služba objavili su upozorenje na opasnost zbog oslobađanja gasova usled eksplozije i požara a vatrogasna brigada zatražila je od građana da izbegavaju područje oko fabrike koliko god je to moguće, kao i da drže zatvorene prozore i vrata i isključe ventilaciju i klimatizaciju.

Iz kompanije nisu pomenuli da li je požar uticao na proizvodnju


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()