Eksplozije odzvanjaju Bejrutom: Borbeni avioni iznad libanske prestonice, dim i vatra se šire predgrađem

Rojters je objavio da je niz glasnih eksplozija odjeknuo u blizini bejrutskog aerodroma

04.10.2024. 18:31
  • Podeli:
bejrut reuters-6700184b8b8bb.webp Foto: Reuters

Snažne eksplozije zabeležene su u Bejrutu, uz brojne izveštaje o borbenim avionima koji su viđeni iznad libanske prestolnice, dimu koji se podigao i vatri koja se širi predgrađem.

Rojters je objavio da je niz glasnih eksplozija odjeknuo u blizini bejrutskog aerodroma.

Izraelska vojska najavila je nastavak napada na ciljeve Hezbolaha u Bejrutu, dolini Beka i u južnom Libanu.

Načelnik Generalštaba IDF Herci Halevi rekao je u video-poruci da je vojska "odlučna da uništi" infrastrukturu Hezbolaha u blizini libanske granice i da će nastaviti da nanosi štetu toj militantnoj grupi, piše Si-En-En.

Halevi je rekao da vraćanje stanovnika blizu granice njihovim domovima "znači uništavanje terorističke infrastrukture koju je Hezbolah izgradio u blizini granice kako bi mogli da upadaju u izraelske zajednice i ubijaju civile".

"Odlučni smo u tome da uništimo ovu infrastrukturu i eliminišemo sve prisutne. Nećemo dozvoliti da se Hezbolah formira na ovim mestima", rekao je Halevi.

Najmanje 16 Palestinaca ubijeno da u izraelskom napadu na izbeglički kamp Tulkarem na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Na snimcima do kojih je došao Si-En-En vide se tela i vozila hitne pomoći koja evakuišu žrtve iz kampa i stanovnike koji nose ranjenike u bolnicu.

Izrael je potvrdio da su njegove vazdušne snage izvele napad, rekavši da će uslediti detalji operacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()