Erdogan nazvao Netanijahua "koljačem": Sudiće mu kao ratnom zločincu zbog ofanzive u Pojasu Gaze

Turski predsednik se obratio na sastanku komiteta Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu

04.12.2023. 12:13
  • Podeli:
benjamin netanijahu, redžep tajip erdogan - profimedia-656db31662cf0.webp Foto: Profimedia

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu na kraju biti suđeno kao ratnom zločincu zbog izraelske ofanzive u Pojasu Gaze.

Rojters prenosi da je turski predsednik u govoru na sastanku komiteta Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu rekao da je Gaza palestinska zemlja i da će uvek pripadati Palestincima, a izraelskog premijera je ponovo nazvao "koljačem".

"Koljač Gaze, Netanijahu, priznao je pred kamerama da njegovi ekspanzionistički ciljevi nisu ograničeni samo na Ramalu i Gazu. Stoga, braniti Gazu i Palestinu danas znači istovremeno braniti Jerusalim, Meku, Medinu, Damask, Istanbul i druge islamske gradove", rekao je Erdogan, prenosi londonski Gardijan.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()