Erdogan: Referendum ako se ne zaštiti pravo žene da nosi veo

Ankete su pokazale da samo mali broj Turaka smatra da i dalje treba raspravljati o nošenju velova.

02.11.2022. 16:29
  • Podeli:
burka_marama_pixabay-1665670845923.webp Foto: Pixabay

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi njegova partija mogla da organizuje referendum povodom ustavnih amandmana koji bi zaštitili pravo žena da nose veo i konzervativni koncept porodice, ukoliko ih parlament ne odobri.

Erdogan je rekao u parlamentu da bi referendum mogao da bude održan ukoliko zakon ne dobije podršku najmanje 360 poslanika koliko je potrebno za promenu Ustava.

Erdoganova Partija pravde i razvoja sa savezničkim strankama ima u parlamentu 334 poslanika.

Ispitivanja javnog mnenja pred predsedničke i parlamentarne izbore u Turskoj u junu naredne godine pokazala su da opada podrška Erdoganovoj vladajućoj Partiji pravde i razvoja, objavio je Rojters.

Ankete su takođe pokazale da samo mali broj Turaka smatra da i dalje treba raspravljati o nošenju velova.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()