Erdogan sa Putinom, posle sastanka sa Zelenskim?

Na dnevnom redu biće i razmena ratnih zarobljenika između Rusije i Ukrajine, a dvojica lidera će razgovarati i o produženju sporazuma o žitu nakon što on istekne 17. jula

07.07.2023. 14:33
  • Podeli:
reccep-tayyip-erdogan-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan mogao bi da se sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom posle današnjeg razgovora sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim, javila je turska televizija A aber.

Kako prenosi ova televizija, sastanak se neće nužno održati u Turskoj, ali će biti licem u lice, preneo je TASS.

Turski list Hurijet objavio je ranije danas da će Erdogan tokom sastanka ponovo ponuditi Zelenskom svoje usluge kao posrednika za mirovno rešenje između Moskve i Kijeva.

Na dnevnom redu biće i razmena ratnih zarobljenika između Rusije i Ukrajine, a dvojica lidera će razgovarati i o produženju sporazuma o žitu nakon što on istekne 17. jula.

Erdogan skoro na svakom međunarodnom skupu ističe da je Turska jedina zemlja koja vodi dijalog i sa Rusijom i sa Ukrajinom, sprovodi inicijative za rešavanje gorućih pitanja i da će nastaviti da vodi uravnoteženu politiku, navela je agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()