Erdogan: Sastanak sa Putinom u Turskoj u avgustu?

Turska je od početka ruske vojne operacije u Ukrajini vodila uravnoteženu politiku, održavajući dijalog i sa Moskvom i sa Kijevom, smatra lider te zemlje

08.07.2023. 18:13
  • Podeli:
AA-20220916-28915560-28915554-ERDOGAN_I_PUTIN_RAZGOVARALI_NA_MARGINAMA_SAMITA_SANGAJSKE_ORGANIZACIJE_ZA_SARADNJU (1).jpg Foto: Anadolija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da očekuje da njegov ruski kolega Vladimir Putin poseti Tursku u avgustu.

"Juče sam se sastao ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Istanbulu. Nadam se da ću se sastati sa Putinom u avgustu", rekao je Erdogan na sastanku u severoistočnom gradu Bajburtu, koji je prenosila televizija TRT.

Posle razgovora sa Zelenskim, Erdogan je najavio i da bi Putin mogao da poseti Tursku, prenosi TASS.

Na pitanje da li je u planu takva predsednička poseta, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio za TASS da su sastanci ruskog i turskog lidera mogući, ali tačni datumi još nisu određeni.

Prema Erdoganu, Turska je od početka ruske vojne operacije u Ukrajini vodila uravnoteženu politiku, održavajući dijalog i sa Moskvom i sa Kijevom, preduzimajući mere da minimizira uticaj sukoba na svoju ekonomiju.

Među ključnim pitanjima, o kojima su Erdogan i Zelenski razgovarali u petak u Istanbulu, bila su koordinacija stavova dve zemlje uoči samita NATO u Viljnusu, bezbednosne garancije za Ukrajinu, dogovor o žitu i odbrambena saradnja.

Kremlj je ranije saopštio da će pomno pratiti ishod pregovora u Istanbulu i nije isključio susret Putina i Erdogana, podseća ruska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()