Erupcija gneva: U Sautportu izbili sukobi policije i građana posle bdenja za troje ubijene dece

Sedamnaestogodišnji mladić, koji je osumnjičen za ubistvo, ostaje u pritvoru

31.07.2024. 07:07
  • Podeli:
sautport, engleska - bdenje za ubijenu decu - 30 jul 2024 - foto Reuters (2)-66a9b5de23ac1.webp Foto: Reuters

U Sautportu u Engleskoj večeras su izbili sukobi između policije i građana nakon što je prethodno održano bdenje u znak sećanja na troje ubijene dece i sedmoro povređenih na času plesa u ponedeljak, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Policijski kombi je zapaljen, a na policajce su bačene flaše. Policajci kažu da su "predmeti" bačeni prema lokalnoj džamiji.

Prethodno se na stotine ljudi okupilo na bdenju.

Sedamnaestogodišnji mladić, koji je osumnjičen za ubistvo, ostaje u pritvoru. 

Ministarka unutrašnjih poslova Ivet Kuper pozvala je ljude da pokažu poštovanje prema policiji koja sprovodi "hitnu krivičnu istragu" i koja je u ponedeljak pokazala herojstvo i hrabrost pred "užasnim napadima".

Sedamnaestogodišnji mladić, rođen u Kardifu, uhapšen je zbog sumnje za ubistvo i pokušaj ubistva.

Policija je saopštila da su nemiri večeras izbili posle poziva na protest u blizini džamije u blizini mesta gde se napad dogodio.

Policija je potvrdila da napad nije kvalifikovan kao teroristički.

Napad se dogodio na "Radionici joge i plesa Tejlor Svift" namenjenoj deci uzrasta od šest do 10 godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()