Eskalacija sukoba: Eksplozije odjekuju Kijevom, nuklearka Zaporožje isključena iz mreže

Od jutro eksplozije ponovo odjekuju Kijevom

17.10.2022. 09:52
  • Podeli:
kijev_bombardovanje - reuters-1665986297536.webp Foto: Reuters

Rano jutros eksplozije su odjekivale Kijevom, a iz kabineta predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog kažu da je reč o dronovima kamikaza.

Sat vremena kasnije, prema rečima gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, ukrajinskom prestonicom su odjeknule još dve nove ekplozije i to u špicu. Eksplozija su pogodile stambene zgrade.

Kličko je rekao da su spasioci na licu mesta, kao i da je požar koji je posledica napada drona izbio na jednom objektu.

Zasad nema informacija o žrtvama, a gradska uprava je nakon prvog napada saopštila da je pogađena kritična struktura grada u Ševčenskom okrugu, u kojem se nalaze univerziteti, barovi i restorani.

Nuklearka Zaporožje ponovo isključena sa mreže

Ukrajinska državna kompanija "Energoatom" saopštila je da je nuklearna elektrana u Zaporožju isključena sa mreže zbog granatiranja od strane ruskih snaga, odnosno oštećenja jedne podstanice.

Ruske snage izvele su noćas raketni napad na regionalni centar Zaporožja, ali nije bilo razaranja ni povređenih, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Oleksandr Staruh.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost ponovnih napada, navodi Interfaks Ukrajina.

Na udaru Dnjepropetrovsk i Sumska oblast

Regionalni zvaničnici saopštili su da su napadi izvedeni i na Dnjepropetrovsku i Sumsku oblast, preneli su ukrajinski mediji.

Ruske snage su zauzele nuklearku na jugu Ukrajine, koja je najveća u Evropi, ali njome upravlja ukrajinsko osoblje.

Načelnik Dnjepropetrovskog regiona Valentin Rezničenko objavioje na Telegramu da je nakon raketnog napada izbio požar u energetskom objektu.
"Tri neprijateljska projektila su uništena od strane naše PVO. Jedna raketa je pogodila objekat energetske infrastrukture. Izbio je veliki požar", naveo je Rezničenko.

Tokom jučerašnjeg dana celom Ukrajinom su odjekivale sirene za vazdušnu opasnost, a ukrajinska strana je uveče optužila rusku da su iranskim dronovima "kamikazama" građali Nikolajev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()