Odobren zajam Ukrajini: Pomoć stiže, ali nije bespovratna

Prvi deo zajma poslat je početkom avgusta

09.09.2022. 16:34
  • Podeli:
eu_anadolija 5.jpg Foto: Anadolija

Ministri finansija EU podržali su danas zajam od pet milijardi evra za Ukrajinu kao pomoć njenim školama, bolnicama i drugim državnim operacijama dok traje ruska specijalna operacija, saopštilo je češko Ministarstvo finansija.

Zajam, koji će biti podržan garancijama zemalja članica EU, deo je paketa od devet milijardi evra koji je najavljen u maju.

Prvi deo od jedne milijarde poslat je u potpunosti početkom avgusta.

Češki ministar finansija Zbinjek Stanjura, koji je domaćin ministrima finansija EU u Pragu, rekao je da će se na narednim sastancima odlučiti o podeli preostalih tri milijarde evra na zajmove i grantove.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()