EU produžila sankcije Rusiji na još šest meseci

EU je do sada implementirala 12 paketa sankcija Rusiji

29.01.2024. 14:07
  • Podeli:
Tan2024-01-1506021481_1 evropska unija AP PhotoJean-Francois Badias-65a8e1d392cf0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Evropska unija (EU) saopštila je da je produžila ekonomske sankcije uvedene Rusiji za još šest meseci, javlja Anadolu.

U saopštenju je navedeno da su sankcije prvi put uvedene 2014. godine kao odgovor na akcije Rusije koje destabilizuju situaciju u Ukrajini i značajno su proširene nakon februara 2022. godine nakon napada Rusije na Ukrajinu.

EU je do sada implementirala 12 paketa sankcija Rusiji. Sankcije protiv Rusije obuhvataju širok spektar oblasti, uključujući trgovinu, finansije, industriju, tehnologiju, transport, dvostruku namjenu i luksuznu robu.

Sankcije uključuju zabranu uvoza morske sirove nafte i nekih naftnih derivata iz Rusije u EU, isključenje nekih ruskih banaka iz međunarodnog platnog sistema SWIFT i obustavu aktivnosti mnogih radiodifuznih organizacija.

Trajanje ekonomskih sankcija EU protiv Rusije produžava se svakih šest meseci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()