EU sprema 13. paket sankcija Rusiji

Borelj je rekao da još nema konačnog sporazuma o sankcijama među članicama EU.

05.02.2024. 15:41
  • Podeli:
rat u ukrajini, rusko-ukrajinski sukob, rusija, ukrajina, zastave, zastava rusije, ukrajine - shutterstock (3)-65ae219ea59b0.webp Foto: Shutterstock

EU priprema novi paket sankcija Rusiji, koji će uključivati ograničenja protiv pojedinaca i entiteta, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

"Pripremamo novi paket sankcija Rusiji. Rad na paketu sankcija je u toku, to će uticati na mnoge ljude i institucije na osnovu ličnih mera, na firme iz različitih zemalja koje učestvuju u zaobilaženju sankcija", rekao je Borelj na konferenciji za novinare u Varšavi.

On je dodao da još nema konačnog sporazuma o sankcijama među članicama EU.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()