Feministkinje u Francuskoj kritikovale Makrona jer je branio Depardjea

Makron se distancirao od zahteva francuske vlade da se glumcu oduzme najveće francusko odlikovanje

21.12.2023. 14:38
  • Podeli:
emanuel makron, žerar depardje - profimedia-65843fc655ac2.webp Foto: Profimedia

Feministkinje u Francuskoj kritikovale su predsednika Emanuela Makrona, jer je branio glumca Žerara Depardjea koga optužuju za seksualna uznemiravanja.

Sandrin Ruso, poslanica Zelene stranke, rekla je da je predsednik vređao žrtve seksualnog nasilja svojom odbranom glumca, preneo je Bi-Bi-Si.

"Neko ko seksualizuje 10-godišnje dete ne čini državu ponosnom", rekla je ona za Francuski radio.

Rafael Remi Lelo, odbornica Zelenih u Parizu, kazala je da, ukoliko Depardje ne bude pozvan na odgovornost, žrtve seksualnog napada "nikada neće značiti onoliko koliko navodna muška reputacija".

Ona je istakla da je predsednik izneverio Francuskinje.

Predsednik Makron stao je na stranu filmske zvezde Žerara Depardjea i usprotivio se, kako je rekao, "lovu" koji se vodi protiv njega.

Makron se distancirao od zahteva francuske vlade da se glumcu oduzme najveće francusko odlikovanje, medalja Legije časti, zbog optužbi za seksizam i seksualni napad.

Depardjea za seksualni napad ili uznemiravanje optužuje 13 žena, a snimljen je i kako daje nepristojne komentare u dokumentarcu objavljenom ovog meseca.

Poznati glumac negira sve optužbe.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()