Fico viđen u šetnji: Premijer Slovačke se oporavlja, ali ga ipak jedna stvar mnogo govori o njegovom zdravlju

Fico je snimljen u blizini Slovenske Nove Vesi u šetnji u kojoj se oslanjao na štap

08.07.2024. 14:51
  • Podeli:
robert fico anadolija-668be055f0aa0.webp Foto: Anadolija

Robert Fico, premijer Slovačke, pojavio se prvi put u javnosti nakon što je povređen u atentatu u maju, javlja Anadolu.

Fico je snimljen u blizini Slovenske Nove Vesi dok poljem šeta sa štakom pre nego su se članovi slovačke vlade okupili kako bi proslavili Dan žetve 2024. u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Premijer se još oporavlja od pokušaja atentata u maju, a ovo je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je podvrgnut operaciji.

Slovački premijer je 31. maja otpušten iz bolnice “Roosevelt“ u Banskoj Bistrici, gde je bio na lečenju nakon pokušaja atentata koji se dogodio 15. maja, a lečenje je nastavio kod kuće.

AA

Iz bolnice “Roosevelt“ saopšteno je tada da su poslednje kontrole pokazale da je Ficovo zdravstveno stanje napredovalo i da će njegovo lečenje biti nastavljeno kod kuće. U saopštenju je navedeno da će se u sklopu kućnog lečenja pratiti Ficov proces rehabilitacije, te da će premijeru biti potrebno vreme da se potpuno oporavi.

Slovački premijer Robert Fico upucan je 15. maja više puta dok je bio u kontaktu s pristalicama ispred kulturnog centra nakon sastanka Vlade u gradu Handlova. Lokalni mediji su objavili da je napad izveo 71-godišnji slovački državljanin Juraj C. zbog neslaganja s vladinom politikom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()