Francuska izdala upozorenje građanima za putovanje na sever Kosova

Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje da se izbegavaju okupljanja u Gračanici i uopšte u srpskim sredinama

27.06.2023. 18:43
  • Podeli:
francuska zastava pixabay-6431323613728.webp Foto: Pixabay

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske izdalo je danas upozorenje svojim građanima za putovanja na sever Kosova.

"Preporučujemo državljanima Francuske da ne putuju, čak ni u tranzitu, u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova (Zubin Potok, Leposavić, Severna Mitrovica i Zvečan) i da se klone bilo kakvih okupljanja sve dok traju trenutne tenzije. Lokalne telefonske mreže u ovim severnim opštinama nisu dostupne u romingu i mogućnosti reagovanja ambasade u slučaju poteškoća mogu biti ograničene", navodi se u saopštenju objavljeno na satju Ministarstva.

Politički protesti i verske proslave planirane su za 27. i 28. jun u Gračanici, ukazuje francusko Ministarstvo i dodaje da će saobraćaj na putu Priština-Gnjilane verovatno od danas biti prekinut, pa se preporučuje putovanje obilaznim pravcima.

Ministarstvo preporučuje i da se izbegavaju okupljanja u Gračanici i uopšte u srpskim sredinama.

"Da biste prešli iz Srbije na Kosovo, preporučuje se da koristite glavnu graničnu tačku Merdare (opština Podujevo) ili da idete obilaznim putevima preko susednih zemalja - Severna Makedonija i Crna Gora", savetuje Ministarstvo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()