Francuska na nogama u potrazi za bebom: Roditelji poreklom iz Srbije kidnapovali novorođenče iz bolnice?

Roditelji su oteli sopstveno dece iz bolnice zbog straha da će im ga oduzeti socijalna služba

24.10.2024. 12:49
  • Podeli:
porodilište, beba, bebe, porođaj - shutterstock-65aa85184a8e8.webp Foto: Shutterstock

Kristina N. (25) i Kevin D. (23), navodno oboje poreklom iz Srbije, sumnjiče se da su pre nekoliko dana iz bolnice u Francuskoj oteli svoje prevremeno rođeno dete.

Dečak Santjago, koji je prevremeno rođen pre 20 dana i dalje nije pronađen, a policija intenzivno traga za njegovim roditeljima koji su ga, kako se sumnja, oteli iz bolnice u noći između ponedeljka i utorka. Lekari navode da su šanse da dečak preživi van bolnice sve manje i manje sa svakim satom koji prolazi.

Policija je navodno pronašla dokaze da su roditelji sa malim Santjagom prebegli u Belgiju, a na osnovu materijala nadzornih kamera, koje su snimile "audi" koji su roditelji navodno koristili da napuste Francusku.

Iz francuske policije navode da sarađuju sa evropskim i belgijskim vlastima, te da je u Belgiji raspisana poternica za detetom.

Strahuje se da bi dete moglo da umre


Strahuje se da bi mali Santjago mogao da umre, jer je u pitanju prevremeno rođeno dete, kojem je neophodna stalna medicinska nega.

Prema informacijama koje je objavio BFMTV, Santjago nije mogao da sisa, niti da jede na flašicu, dok je bio u bolnici. Takođe, kako je u pitanju prevremeno rođena beba, u riziku je od dobijanja raznih infekcija.

Mediji pišu da je osumnjičeni Kevin poslednji put viđen u tamnim farmerkama, beloj majici, tankoj teksas jakni i crnom mantilu, dok je Kristina imala beli džemper, svetloplavi prsluk i zelenu suknju.

Par je, veruje se, otišao u Belgiju, nakon što su dete tokom noći uneli u automobil pravo iz bolnice, saopšteno je iz tužilaštva.

Navodno su oboje od ranije poznati policiji, otac zbog krivičnog dela nasilje, a majka zbog upotrebe narkotika.

Oteli dete zbog straha od socijalne službe

Prema izvoru "Le Pariziiena", sumnja se da su Kevin i Kristina oteli dete iz straha da bi socijalne službe mogle da im uzmu dete.

Međutim, pre otmice nije pokrenut nikakav postupak, iako je isti razmatran. Ipak, nakon otmice, ukoliko dečak bude pronađen živ, vlasti će roditeljima, koji su poreklom iz Srbije, oduzeti starateljstvo.

Ako budu pronađeni, Kristina N. (25) i Kevin D. (23) rizikuju da budu krivično gonjeni zbog kidnapovanja maloletnika mlađeg od 15 godina od strane organizovane bande.

Nakon bekstva u ponedeljak, petoro rođaka para, takođe srpskog porekla, starih između 16 i 29 godina, uhapšeno je u Livri Garganu, prenosi "Le Parizijen". Veruje se da je najmanje njih dvoje imalo ključnu ulogu u otmici malog Santjaga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()