Galant: Kopnenu operaciju smo pokrenuli da bismo vratili taoce, borimo se protiv životinja

Izraelski predsednik Isak Hercog sastao se danas u svojoj rezidenciji u Jerusalimu sa predstavnicima porodica talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze.

29.10.2023. 18:01
  • Podeli:
porodice talaca AP PhotoAriel Schalit via tanjug-653e8f904e23b.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit via Tanjug

Izraelski ministar odbrane Joav Galant poručio je danas, posle susreta sa članovima porodica talaca koje pripadnici militantnog Hamasa trenutno drže u Gazi, da je kopnena operacija izraelske vojske povezana sa naporima da se taoci oslobode. 

"Kopnena operacija je povezana sa naporima da se vrate taoci", rekao je Galant porodicama, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema njegovim rečima, ako ne bude vojnog pritiska na Hamas, neće doći do napretka, preneo je "Tajms of Izrael".

"Mi se borimo protiv životinja, a ne ljudi. To je složeno putovanje, sa nadama i razočarenjima. Odlučan sam da dobijem rat i povratak talaca je deo pobede", istakao je Galant.

 Izraelski predsednik Isak Hercog sastao se danas u svojoj rezidenciji u Jerusalimu sa predstavnicima porodica talaca koje Hamas drži u Pojasu Gaze.

Na sastanku je učestvovalo oko 70 članova porodica 35 talaca, a Hercog će se narednih dana sastati i sa drugim rođacima otetih, prenosi Tajms od Izrael.

Nakon što je Izrael započeo prvu fazu kopnene ofanzive u Pojasu Gaze poslednjih dana poraslo je ogorčenje porodica talaca prema izraelskoj vladi jer strahuju da bi vojna operacija mogla da ugrozi živote njihovih bližnjih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()