Galant obavestio Ostina o napadima na Hezbolah: Stanje se zahuktava

Izraelska vojska saopštila je da je rano jutros izvela desetine vazdušnih napada na južni Liban

23.09.2024. 11:39
  • Podeli:
Tan2024-09-2311171970_1 napad na liban AP PhotoHussein Malla-66f1373a5245e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je da je sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom razgovarao o najnovijim vazdušnim napadima izraelske vojske na Hezbolah u Libanu i o razvoju situacije na severnoj granici Izraela sa Libanom.

"Preneo sam ministru procenu situacije u vezi sa pretnjama Hezbolaha i obavestio ga o operacijama Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u cilju slabljenja sposobnosti Hezbolaha da izvrši napade na izraelske civile", objavio je Galant na mreži X.

Kako je dodao, razgovarali su i o široj regionalnoj situaciji i pretnjama koje predstavljaju "Iran i njegovi zastupnici".

Izraelska vojska saopštila je da je rano jutros izvela desetine vazdušnih napada na južni Liban i pozvala stanovnike tog regiona da se hitno evakuišu iz kuća i drugih objekata u kojima militantna grupa Hezbolah skladišti oružje.

IDF izvodi "rasprostranjene" napade na mete Hezbolaha u južnom Libanu, prenosi Tajms of Izrael.

Najnovniji talas vazdušnih udara usledio je nakon napetog dana u kojem je Hezbolah ispalio više od sto raketa na severni Izrael, od kojih su neke pale u blizini grada Haife. 

Izrael je na to odgovorio izvođenjem stotina vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()