Gorelo nebo iznad Crvenog mora: Američki razarač oborio 14 dronova iz Jemena

Situacija se pogoršava sve više i raste bezbednosna zabrinutost

16.12.2023. 17:16
  • Podeli:
američki razarač uss hoper, USS Hopper -profimedia-6561e40318722.webp Foto: Profimedia

Američki razarač oborio je danas 14 dronova koje su lansirali jemenski Huti u Crvenom moru, saopštila je američka Centralna komanda.

"U ranim jutarnjim časovima 16. decembra po jemenskom vremenu, američki razarač USS Kerni, koji se nalazi u Crvenom moru, uspešno je oborio 14 bespilotnih letelica lansiranih sa teritorije Jemena koju kontrolišu Huti", navodi se u saopštenju američke vojske, preneo je Rojters.

Dodaje se da nije naneta šteta brodovima u toj oblasti, niti je iko povređen.

Istog dana, francuska brodska grupa CMA CGM poručila je da prekida sve brodske isporuke preko Crvenog mora nakon napada na komercijalne brodove u regionu.

"Situacija se pogoršava sve više i raste bezbednosna zabrinutost. Zbog toga, odlučili smo da svi teretnjaci CMA CGM u oblasti, koji su išli ka Crvenom moru, ostanu u bezbednim oblastima i pauziraju put do daljeg", navela je brodska grupa iz Marseja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()