Grčka: Nađena crna kutija, sumnja se da je šef stanice preusmerio voz

Šef stanice u Larisi suočava se sa teškim optužbama za narušavanje bezbednosti u saobraćaju, višestruko ubistvo iz nehata i nanošenje telesnih povreda

04.03.2023. 22:23
  • Podeli:
sudar vozovi - reuters-63feebcfc18ff.webp Foto: Reuters

Šef železničke stanice u Larisi je nekoliko sati pre nedavnog sudara dva voza u Grčkoj, u kome je poginulo 57 ljudi, preusmerio prigradski voz u Larisi na pogrešan kolosek, objavila je televizijska stanica SKAI.

Prema istim informacijama, mašinovođa prigradskog voza je to shvatio i ukazao na grešku.

Kako je prenela ta televizija, na mestu sudara je pronađena je i crna kutija jednog od dva voza, a za sada nije precizirano kojem vozu pripada, preneo je Katimerini.

Prema objavi televizije Alfa, mašinovođa je pitao šefa stanice "da li je sve u redu", ali šef stanice Larise nije dao odgovor.

Šef stanice suočava se sa teškim optužbama za narušavanje bezbednosti u saobraćaju, za šta je  aprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije. On se suočava i sa optužbama za višestruko ubistvo iz nehata, ali i optužbama za nanošenje telesnih povreda.

Prema optužnici koja je podignuta protiv njega, propusti su ozbiljni, ne svode se samo na njegovu grešku što je voz uputio u pogrešnom smeru, već e navodi i da je mogao da vidi voz koji je pogrešno skrenuo i da ispravi svoju kobnu odluku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()