Grip i korona ponovo u zaletu: Sve više bolnica u SAD zahteva nošenje maski

Zaražavanje od gripa i kovid-19 je u porastu nedeljama, sa visokim nivoom oboljevanja sličnih gripu

04.01.2024. 22:15
  • Podeli:
kovid korona pixabay-63e69a6ad35a6.webp Foto: Pixabay

 Sve više američkih bolnica zahteva nošenje maski i ograničava posete jer se zdravstveni zvaničnici suočavaju sa očekivanim, ali i dalje neprijatnim porastom gripa, kovid-19 i drugih bolesti posle praznika.

Iako mnogi stručnjaci navode da ova sezona verovatno neće biti smrtonosna kao tokom nedavnih zima, to ipak može da znači stotine hiljada hospitalizovanih i hiljade smrtnih slučajeva širom zemlje, preneo je AP.   

 U Njujorku je prošle nedelje uvedeno nošenje maski u 11 gradskih bolnica.

Slične mere su prošle nedelje naložene u nekim bolnicama u Los Anđelesu i Masačusetsu.

Neke bolnice su pre nekoliko meseci ponovo uvele pravila da njeni zaposleni nose maske u očekivanju sezonske navale prehlađenih ljudi.

Zaražavanje od gripa i kovid-19 je u porastu nedeljama, sa visokim nivoom oboljevanja sličnih gripu prijavljenim u 31 američkoj državi neposredno pre Božića.

Međutim, prema rečima doktorke Mendi Koen, direktorke Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, broj slučajeva gripa i kovid-19 dostići će vrhunac do kraja meseca, a zatim opasti.

Iako je broj obolelih od gripa naglo rastao, ovogodišnji slučajevi su uzrokovani sojom koji obično ne uzrokuje toliko smrtnih slučajeva i hospitalizacija kao neke druge verzije.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()