Gutereš prihvatio preporuke nezavisne istrage o UNRWA

Izrael je optužio 10-ak članova osoblja UNRWA za učešće u Hamasovom napadu na Izrael 7. oktobra.

22.04.2024. 14:57
  • Podeli:
unrwa_gaza_anadolija Cropped-65c4f25c5d734.webp Foto: Anadolija

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš prihvatio je preporuke nezavisne istrage o sposobnosti palestinske agencije UN za izbeglice UNRWA da obezbedi neutralnost i odgovori na navode o kršenjima, rekao je danas njegov portparol Stefan Dižarik.

"On se složio sa generalnim komesarom Filipom Lazarinijem da će UNRWA, uz podršku generalnog sekretara, uspostaviti akcioni plan za sprovođenje preporuka", naveo je Dižarik u saopštenju, preneo je Rojters.

Generalni sekretar apeluje na sve zainteresovane strane da aktivno podrže UNRWA, jer je to spas za palestinske izbeglice u regionu, stoji u saopštenju.

Revizija koju je vodila bivša francuska ministarka spoljnih poslova Katarin Kolona, bi trebalo da bude objavljena kasnije danas.

Izrael je optužio 10-ak članova osoblja UNRWA za učešće u Hamasovom napadu na Izrael 7. oktobra.

Zbog tih optužbi, najveći donator UNRWA SAD, kao i neki drugi donatori, pauzirali su finansiranje te agencije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()