Hamas na festivalu silovao žrtve pre ubistava: Na telima ubijenih nađeni jezivi dokazi

Žrtve su bile svih uzrasta, od dece do penzionera

05.12.2023. 21:29
  • Podeli:
izrael festival napad reuters-652e2b3104331.webp Foto: Reuters

U napadima palestinske militantne gupe Hamas 7. oktobra na muzički festival Nova u Izraelu, navodno je bilo višestrukih slučajeva silovanja, objavio je danas britanski javni servis Bi-Bi-Si, pozivajući se na svedočenja nekolicine svedoka i službenika koji su učestvovali u prikupljanju i identifiaciji tela ubijenih u napadu.

Bi-Bi-Si prenosi da je na telilma žrtava festivala moguće videti znakove seksualnih napada, poput slomljenih karlica, modrica, posekotina i poderotina, ''kao i da su žrtve bile svih uzrasta, od dece do penzionera''.

Na jednom od video-snimaka koji je novinarima britanskog javnog servisa pokazala izraelska policija, navodno se vidi grupno silovanje, sakaćenje i pogubljenje jedne žrtve.

Video snimci golih i okrvavljenih žena koje je Hamas snimio na dan napada, kao i fotografije tela snimljenih na mestima nakon toga, sugerišu, kako piše Bi-Bi-Si, ''da su žene bile seksualno zlostavljane''.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()