Hanter Bajden: Moj otac nije bio umešan u moje poslove

On je optužio republikance da su "trgovali insinuacijama, iskrivljavanjem činjenica i senzacionalizmom"

28.02.2024. 17:31
  • Podeli:
Tan2023-09-1917121695_3 Hanter Bajden AP PhotoJulio Cortez-650ab0562c198.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

Sin američkog predsednika Hanter Bajden izjavio je danas pred odborima za nadzor i pravosuđe Predstavničkog doma američkog Kongresa da Džozef Bajden nije bio uključen u njegove poslove.

"Ovde sam danas da iznesem jednu nespornu činjenicu koja bi trebalo da okonča lažnu premisu ove istrage: Nisam mešao svog oca u svoj posao. Ni dok sam bio advokat, ni u svojim investicijama ili transakcijama u zemlji ili inostranstvu, ni kao član odbora, ni kao umetnik. Nikada", rekao je Bajden pred odborima u Kongresu.

On je optužio republikance da su "trgovali insinuacijama, iskrivljavanjem činjenica i senzacionalizmom".

"Sve vreme ste ignorisali jasne i ubedljive dokaze koji su vam ispred nosa. Nemate dokaze za neosnovane zavere o mom ocu", rekao je Hanter Bajden.

Sin američkog predsednika se pojavio pred odborima za nadzor i pravosuđe kako bi odgovorio na pitanja u vezi sa tvrdnjama da je Džozef Bajden lično imao koristi, kao i da je uticao na njegove poslove u u Kini i Ukrajini dok je bio potpredsednik SAD.

Pokušaji republikanaca da povežu odnos oca i sina sa širom istragom o opozivu Džozefa Bajdena propali su ranije ovog meseca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()