Harkov: Rusi napali kafić u kojem su oficiri slavili imenovanje Sirskog

Zelenski je 2020. godine uveo novu poziciju vrhovnog komandanta Oružanih snaga, uz prethodno postojeću poziciju načelnika Generalštaba

10.02.2024. 14:03
  • Podeli:
harkov, 17 jan 2024 - profimedia-65c773fd4f5be.webp Foto: Profimedia

Ruska vojska izvela je napad na ugostiteljski objekat na istoku Harkovske oblasti, gde su oficiri ukrajinske vojske proslavljali imenovanje novog glavnokomandujućeg Aleksandra Sirskog, rekao je danas proruski aktivista Sergej Lebedev.

"Pogođen je kafić u gradu Veliki Burluk na istoku Harkovske oblasti. U to vreme, oficiri iz ovog pravca su se okupili u kafiću da proslave unapređenje generala Sirskog na mesto glavnokomandujućeg", rekao je Lebedev za RIA Novosti.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je 8. februara razrešio dužnosti glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i na njegovo mesto imenovao Sirskog, koji je ranije komandovao kopnenim snagama.

Zelenski je 2020. godine uveo novu poziciju vrhovnog komandanta Oružanih snaga, uz prethodno postojeću poziciju načelnika Generalštaba.

Načelnik Generalštaba je do te promene bio glavnokomandujući u ukrajinskoj vojsci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()