Hersonski region se pripaja Rusiji? Traže hitno održavanje referenduma

"Sigurni smo da će inicijativu potpuno podržati stanovnici Hersonske oblasti i da pripajanje Rusiji neće biti samo pobeda istorijske pravde, već i povratak normalnom životu", kaže Ovčarenko

20.09.2022. 12:26
  • Podeli:
rusija-primirje-anadolija.jpg

Javni savet Hersonske oblasti u Ukrajini uputio je predsedniku regionalne vojno-civilne administracije Vladimiru Saldu zahtev za održavanje referenduma za hitno pripajanje Rusiji, saopštio je danas predsedavajući saveta Vladimir Ovčarenko.

Svi članovi saveta su podržali zahtev za održavanje referenduma, prenosi TAS S.

Ovčarenko je rekao da je pravo vreme za odluku za hitno održavanje referenduma za pripajanje Hersonskog regiona Ruskoj Federaciji.

"Sigurni smo da će inicijativu potpuno podržati stanovnici Hersonske oblasti i da pripajanje Rusiji neće biti samo pobeda istorijske pravde, već će omogućiti i da region postane bezbedan i vrati se normalnom životu", istakao je Ovčarenko.

Javni saveti Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike obratili su se juče liderima tih samoproglašenih republika Leonidu Pasečniku i Denisu Pušilinu sa inicijativom da hitno budu održani referendumi o ulasku LNR i DNR u sastav Rusije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()