Hezbolah evakuiše visoko osoblje i opremu iz Bejruta iz straha od napada Izraela

Javili su danas arapski mediji pozivajući se na neimenovane izvore

02.08.2024. 18:57
  • Podeli:
Tan2024-01-0521373636_0 hezbolah AP PhotoHassan Ammar-65a8dd095b22b.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Hezbolah evakuiše svoje visokorangorano osoblje iz uporišta te grupe u južnom predgrađu Bejruta, u iščekivanju potencijalnih izraelskih napada, javili su danas arapski mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

Grupa koju podržava Iran takođe je navodno premestila vojnu opremu koju je uskladištila u oblasti dalje od libanske prestonice, preneo je Tajms of Izrael.

Potez je usledio u trenutku kada se region priprema za potencijalnu eskalaciju nakon ovonedeljnih atentata na glavnog vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu i ​​lidera Hamasa Ismaila Hanija, za čije se ubistvo u Teheranu okrivljuje Izrael.

Dok su Izraelske odbrambene snage preuzele odgovornost za ubistvo Šukra, Izrael nije zvanično komentarisao ubistvo Hanija.

Lideri Irana i palestinske militantne grupe Hamas obećali su da će se osvetiti Izraelu zbog Hanijevog ubistva tokom pogrebnih ceremonija u Teheranu i Dohi koje su održane juče i danas.

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala rekao je da je rat protiv Izraela ušao u "novu fazu" i da Izrael treba da očekuje "bes i osvetu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()