Hezbolah: Izrael je pretnja regionu i želi da kontroliše sve muslimane

Kako se navodi, Izrael želi da "proširi svoju okupaciju i Palestina nije dovoljna za Izrael".

15.10.2024. 14:59
  • Podeli:
Tan2024-02-0817093212_9 hezbolah AP PhotoHadi Mizban-65cde4cdb8466.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Zamenik lidera Hezbolaha Naim Kasem izjavio je danas da ta grupa smatra Izrael "agresorom" koji predstavlja stvarnu pretnju regionu i da Izrel želi da "kontroliše sve muslimane".

Kako je rekao u televizijskom obraćanju, Izrael želi da "proširi svoju okupaciju i Palestina nije dovoljna za Izrael", prenosi Al Džazira. 

"On (Izrael) takođe želi da kontroliše svu teritoriju arapskih država i svih muslimana", naveo je zamenik lidera grupe.

Prema njegovim rečima, Izrael sprovodi "politiku masakra" i želi da zastraši ljude "brutalnim zločinima", da ima punu podršku vlade Sjedinjenih Američkih Država i zavisi od vremena, odnosno "ono što ne može da ima danas, uzeće sutra".

Kasem je napomenuo da ukoliko se ta grupa ne bi suočila sa Izraelom, on bi postigao svoje ciljeve ekspanzionizma.

Takođe je optužio SAD da pomaže Izraelcima u "njihovim brutalnim zločinima u regionu".

"Amerika, najveći đavo, želi novi Bliski istok. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu želi istu stvar. To znači da SAD i Izrael namerno sprovode ovaj genocid", poručio je Kasem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()