Hezbolah nastavlja raketiranje kao odmazdu za napad na Liban: Izrael u stanju najviše pripravnosti

Izrael je ranije danas saopštio da je u jučerašnjem udaru na južna predgrađa Bejruta ubijen lider Hezbolaha Hasan Nasralah

28.09.2024. 13:07
  • Podeli:
severni izrael, golanska visoravan, napad hezbolaha na izrael, hezbolah - profimedia-0906683017-66eadc28453bb.webp Foto: Profimedia

Libanski pokret Hezbolah, koga podržava Iran, saopštio je danas da je raketama gađao ciljeve u Izraelu, uključujući Roš Pinu na severu, kao odgovor na izraelske napade na libanske gradove, sela i civile. Izrael je ranije danas saopštio da je u jučerašnjem udaru na južna predgrađa Bejruta ubijen lider Hezbolaha Hasan Nasralah, prenosi Rojters.

Hezbolah još nije izdao saopštenje o tome da li je dugogodišnji lider te grupe Nasralah živ. Izrael je u stanju najviše pripravnosti zbog opasnosti od konflikta širokih razmera nakon eliminacije vođe Hezbolaha Nasralaha, ali se nada da će njegova smrt dovesti do toga da ovaj pokret promeni kurs, izjavio je portparol izraelske vojske.

“Mi se nadamo da će to promeniti akcije Hezbolaha”, rekao je potpukovnik Nadav Šošani na brifingu za medije nakon što je vojska potvrdila da je ubila vođu Hezbolaha.

On je dodao da, ipak, postoji još načina da se oslabe kapaciteti Hezbolaha.

“Videli smo da Hezbolah izvodi napade na nas već godinu dana. Može se pretpostaviti da će oni nastaviti da nas napadaju ili će bar pokušati”, dodao je Šošani.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()