Huti poručuju da će Crveno more da proključa: Svi koji sarađuju sa Izraelom biće naša meta

Prethodnih dana jemenska pobunjenička grupa pucala je na izraelske, američke i britanske brodove

09.12.2023. 18:41
  • Podeli:
huti, napad na brod galaksi lider, galaxy leader 19 nov 2023 - foto Houthi Media Center via AP Tanjug-65749925ad437.webp Foto: Houthi Media Center via AP/Tanjug

 Vojni portparol jemenske pobunjeničke grupe Huti upozorio je danas sve brodske kompanije da ne sarađuju s Izraelom, da ne bi bile meta napada u Crvenom moru.

"Ukoliko Pojas Gaze ne dobije hranu i lekove, svi brodovi u Crvenom moru koji plove ka izraelskim lukama ili obrnuto, biće meta naših oružanih snaga", rekao je portparol Jahja Sari, preneo je Rojters.

Huti su prethodnih dana pucali na izraelske, američke i britanske brodove u Crvenom moru, a američki ratni brodovi su saopštili da su oborili nekoliko njihovih projektila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()