I Španija "oduvala" ratobornog Makrona: Nema slanja trupa u Ukrajinu

Ideju "malog Napoleona" prethodno su odbile Češka, Hrvatska, Grčka, Poljska, Mađarska i Velika Britanija, kao i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

27.02.2024. 14:19
  • Podeli:
makron AP PhotoFranc Zhurda via Tanjug-652e688d8db8c.webp Foto: AP PhotoFranc Zhurda via Tanjug

Španija se ne slaže sa francuskim predlogom da pošalje evropske kopnene trupe u Ukrajinu i želi da ograniči pomoć na slanje oružja i drugih potrepština Kijevu, izjavila je danas portparolka vlade Španije Pilar Alegrija.

''Jedinstvo je bilo i ostalo najefikasnije oružje kojim Evropa mora da se suočiti protiv napada Putina'', rekla je Alegrija, prenosi Rojters.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u ponedeljak nakon samita evropskih lidera u Parizu poručio da, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, ne treba "ništa isključiti".

Prethodno su neslaganje sa idejom slanja trupa u Ukrajinu izrazile i Češka, Hrvatska, Grčka, Poljska, Mađarska i Britanija.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stotenberg takođe je saopštio da Alijansa neće slati trupe u Ukrajinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()