I to je ministar: Britanski šef diplomatije optužio Putina da je "robovlasnički mafijaški bos"

Velika Britanija podržava da Ukrajina koristi projektile dugog dometa, ali je za to potrebna i podrška SAD

25.09.2024. 15:25
  • Podeli:
dejvid lemi, 22 sept 2024 - foto Retuers (1)-66f40ed85f39d.webp Foto: Retuers

Britanski šef diplomatije Dejvid Lemi optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je "robovlasnički mafijaški bos" i da vodi "mafijašku državu".

Lemi je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Ukrajini u utorak optužio Putina i rusku vladu da grubo krše međunarodno pravo, navodeći da je Rusija "imperija izgrađena na korupciji", preneo je Politiko.

Britanski šef diplomatije, koji je Afrikanac, rekao je da su njegovi preci bili žrtve robovlasničkog sistema i da ga zbog toga robovlasništvo prepoznaje čim ga vidi.   

Lemijevo obraćanje dolazi u trenutku dok Ukrajina nastavlja lobistički pritisak da dobije odobrenje za upotrebu zapadnih projektila dugog dometa na ciljeve duboko na teritoriji Rusije.

Velika Britanija podržava da Ukrajina koristi projektile dugog dometa, ali je za to potrebna i podrška SAD. 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastaće se u četvrtak u Vašingtonu sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom i potpredsednicom i demokratskim predsedničkim kandidatom Kamalom Haris da bi im predstavio svoj "plan pobede" za okončanje rata u Ukrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()