IDF: U poslednjih nekoliko sati ubijeno oko 130 terorista u severnom delu Gaze

"Nastavljaju se žestoke borbe protiv terorista Hamasa", navodi se u saopštenju IDF-a

02.11.2023. 18:46
  • Podeli:
izraelska vojska AP PhotoAriel Schalit via Tanjug-65410c89c57a8.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit via Tanjug

 Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da su u poslednjih nekoliko sati njene kopnene snage u severnom delu Pojasa Gaze ubile oko 130 terorista.

"Nastavljaju se žestoke borbe protiv terorista Hamasa", navodi se u saopštenju IDF-a i dodaje da izraelska vojska uništava infrastrukturu palestinske militantne grupe, prenosi "Tajms of Izrael".

Iz IDF-a su naveli da je izraelsko vazduhoplovstvo nastavilo sa napadima na Gazu, kao i da je, između ostalog, pogođeno više vojnih štabova koje koriste visoki zvaničnici Hamasa.

Ministarstvo informisanja Hamasa saopštilo je danas da je više od 11.000 ljudi ubijeno ili nestalo ispod ruševina usled izraelskog bombardovanja Pojasa Gaze.

Navodi se da je Izrael uništio više od 8.000 stambenih i desetine javnih objekata, prenosi palestinska TV Al Aksa.

Iz Hamasovog ministarstva tvrde da je Izrael dosad bacio više od 25.000 tona eksploziva na Gazu.

Dodaje se da je ministarstvo zdravlja Hamasa pokušalo da evakuiše povređene civile u južni deo Pojasa Gaze, ali da ih je Izrael gađao.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()