Igranje sa vatrom: Litvanija konfiskuje robu iz vozova na ruti Kalinjingrad-Moskva i daje je Ukrajini

Litvanija pruža nepokolebljivu podršku Ukrajini od izbijanja rata 2022. godine, što je dovelo do naglog pogoršanja odnosa sa Rusijom

06.10.2024. 15:04
  • Podeli:
ruska vojska rusije, ruski vojnici, voz, vozovi - 7 nov 2024 -  profimedia-0820642134-67028abe7c205.webp Foto: Profimedia

Litvanija konfiskuje vojnu robu iz vozova koji saobraćaju na relaciji Kalinjingrad-Moskva i daje je Ukrajini, objavio je litvanski portal Delfi. Litvanski carinici otkrili su vojne uniforme i maskirne mreže u putničkim vozovima koji su saobraćali iz ruske eksklave Kalinjingrad za Moskvu pošto vlasti Litvanije regulišu deo železničke pruge koji prolazi kroz litvansku teritoriju i povezuje eksklavu sa Belorusijom i Rusijom.

Tokom inspekcija, litvanske vlasti presrele su četiri pošiljke različitih vojne opreme koja je bila ukrcana u putničke vozove između 27. septembra i 2. oktobra.

Pošiljke su uključivale pet pari vojnih maskirnih pantalona i nekoliko maskirnih mreža za maskiranje oružja, koje su pronađene na železničkoj stanici Kibartaj blizu granice eksklave, navodi portal.

Viljnus smatra da su pošiljke bile namenjene ruskim oružanim snagama raspoređenim u Ukrajini. 

Na jednom vagonu voza koji je saobraćao prošle sedmice na relaciji Kalinjingrad-Moskva, koji je stigao na kontrolni punkt Kena na granici Litvanije i Belorusije, bilo je napisano slovo Z, što je simbol koji obično koriste ruske snage u Ukrajini, a na drugom vagonu je pisalo da je glavni grad Litvanije, Viljnus, ruski grad.

Litvanija pruža nepokolebljivu podršku Ukrajini od izbijanja rata 2022. godine, što je dovelo do naglog pogoršanja odnosa sa Rusijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()