Incidenti u Rusiji na izborima: Molotovljev koktel i pokušaj paljenja glasačkih kutija

Prema ruskom zakonu, za ometanje glasačkog procesa zaprećena je kazna do pet godina zatvora

15.03.2024. 15:44
  • Podeli:
centralna izborna komisija ruske federacije, rusija, predsednički izbori u rusiji, 15 mart 2024 -  profimedia-65f45e6ee62bc.webp Foto: Profimedia

Molotovljev koktel je danas bačen na biračko mesto u Sankt Peterburgu, prvog dana glasanja na predsedničkim izborima u Rusiji, preneo je Rojters pisanje lokalnog informativnog sajta Fontanka.

Stanovnica grada Kogalim u okrugu Jugra pokušala je da zapali glasačku kutiju, takođe na jednom od biračkih mesta, ali glasački listići i oprema nisu oštećeni, saopštila je lokalna izborna komisija.

"U gradu Kogalim, na biračkom mestu broj 484, učinjen je neuspešan pokušaj zapaljenja stacionarne glasačke kutije Molotovljevim koktelom", navodi se u izveštaju, prenela je RIA Novosti.

Žena koja je pokušala da izazove požar je uhapšena.

Prethodno je Rojters objavio da je mlađa žena sipala zelenu boju u glasačku kutiju u Moskvi i da je uhapšena.

Prema ruskom zakonu, za ometanje glasačkog procesa zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()