Iranska revolucionarna garda: Hanije ubijen projektilom kratkog dometa

Hamas i Iran su najavili odmazu protiv Izraela, koga krive za napad

03.08.2024. 15:04
  • Podeli:
ismail hanije, 26 mart 2024 - foto Reuters-66a9db3a13d26.webp Foto: Reuters

Iranska revolucionarna garda danas je saopštila da je politički lider Hamasa Ismail Hanije ubijen ispred svoje sobe u rezidenciji u Teheranu ispaljivanjem projektila kratkog dometa, sa bojevom glavom težine oko sedam kilograma, nakon čega je usledila velika eksplozija.

Revolucionardna garda je upozorila da će osveta Teherana biti velika, a da će se dogoditi u odgovarajuće vreme, na odgovarajućem mestu i na odgovarajući način, prenosi Rojters.

Hanije je ubijen u sredu u Teheranu, a Hamas i Iran su najavili odmazu protiv Izraela, koga krive za napad.

Lider Hamasa je sahranjen u petak u Kataru, nakon što je dan ranije u Teheranu održana pogrebna ceremonija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()