Istočni front gori: Rusi napreduju punom žestinom prema Adejevki

Ofanziva Oružanih snaga Rusije dolazi i iz sela Vodjanoje u pravcu mesta Severnoje – jugozapadno od Avdejevke

12.12.2023. 14:55
  • Podeli:
ukrajina reuters-6578661d13f19.webp Foto: Reuters

Bitka za Avdejevku traje punom žestinom, Rusi polako okružuju velike ukrajinske snage napredujući gotovo duž celog perimetra grada, navode ruski portali.

Ruske trupe preuzele su kontrolu i nad drugim delom strateški važnog sela Stepovoje, severozapadno od Avdejevke. Napredovanje se odvija i južno od Stepovoje u pravcu Semjonovke.

Uzimajući u obzir činjenicu da su ruske trupe dan ranije postigle uspeh na južnom krilu Avdejevke u blizini sela Pervomajskoje, obim mogućnosti Ukrajinaca da obezbedi svoj garnizon u Avdejevki je smanjen.

Kako procjenjuje TV "Front", situacija bi mogla postati kritična za njih ako ruske oružane snage stignu do Netajlova na jugu i Semjonovke i Orlovke na severu. Već sada su položaji Oružanih snaga Ukrajine na ovim pravcima pod ruskom artiljerijskom vatrom.

Ruska pješadija, koja je ranije preuzela kontrolu nad gradskom industrijskom zonom, bori se na jugu Avdejevke – u privatnom sektoru, gde je Ukrajincima teže da održe odbranu nego u kompleksima industrijskih zgrada i strukture.

Ofanziva Oružanih snaga Rusije dolazi i iz sela Vodjanoje u pravcu mesta Severnoje – jugozapadno od Avdejevke.

Ukrajinski novinari su izračunali da su za vreme dok je Vladimir Zelenski bio u Argentini, a sada u SAD, ukrajinske oružane snage izgubile više od 150 kvadratnih kilometara teritorije na različitim sektorima fronta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()