Istraga o avionskoj nesreći u Nepalu otkrila verovatni uzrok rušenja

Na letu 'Jeti erlajnsa' bilo je 72 putnika, spasioci su pronašli 71 telo dok se za preostalu osobu se veruje da je mrtva, iako nije nađeno telo

06.02.2023. 20:40
  • Podeli:
Pad avion_Nepal_avion_ ATR 72_Foto Reuters (2)-63c533cfc6fbc.webp Foto: Reuters

Avion koji se prošlog meseca srušio u Nepalu nije imao potisak za pogon letelice prilikom sletanja, saopštio je vladin ekspertski tim koji istražuje okolnosti nesreće.

Avion se srušio neposredno pred sletanje u gradu Pokara 15. januara, što je jedna od najgorih nepalskih avionskih nesreća u poslednjih 30 godina.

Na letu "Jeti erlajnsa" bilo je 72 putnika; spasioci su pronašli 71 telo, a za preostalu osobu se veruje da je mrtva, iako nije nađeno telo.

Analizom "crne kutije" pokazalo se da su propeleri oba motora aviona ATR-72 postali su "kao pero" tokom spuštanja, saopštio je ekspertski tim, preneo je Rojters.

Stručnjak za avione K.B. Limbu rekao je da kada se desi da propeleri postanu kao pero to znači da nema potiska za pogon u motoru, ili da nije bilo dovoljno snage.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()