Izrael naredio novu evakuaciju stanovništva iz Gaze

Od početka sukoba raseljeno je više od 80 odsto stanovništva te palestinske enklave

20.02.2024. 09:41
  • Podeli:
gaza, feb 2024 - profimedia-65c78eba348b2.webp Foto: Profimedia

Izrael je danas naredio nove evakuacije iz delova grada Gaza. Iz naselja Zajton i Turkoman na južnoj ivici grada, prenosi AP.

Stanovnici su rekli da je u protekla dva dana bilo vazdušnih napada i teških kopnenih borbi u istočnim delovima grada Gaza, kao i da su zarobljeni u svojim domovima.

Od početka sukoba u Pojasu Gaze 7. oktobra, ubijeno je preko 29.000 Palestinaca, a raseljeno više od 80 odsto stanovništva te palestinske enklave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()