Izrael pozvao svog ambasadora u UN na konsultacije

Izveštaj o silovanjima Hamasa prilikom napada 7. oktobra kamen spoticanja

04.03.2024. 21:38
  • Podeli:
Ujedinjene nacije_Generalna skupština_Ukrajina_Foto Reuters-1665470140714.webp Foto: Reuters

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac saopštio je danas da je opozvao ambasadora te zemlje u UN Gilada Erdana radi konstulacija zbog navodnih pokušaja UN da ne govore o izveštaju o seksualnom nasilju koje su počinli pripadnici palestinskog Hamasa 7. oktobra.

''Naredio sam našem ambasadoru u UN Giladu Erdanu da se vrati u Izrael radi hitnih konsultacija u vezi sa pokušajem da se prećuti ozbiljan izveštaj UN o masovnim silovanjima koje su pripadnici Hamasa i njihovi pomagači počinili 7. oktobra'', poručio je Kac.

Kac je istakao da generalni sekretar UN, uprkos svojim ovlašćenjima, nije naredio sazivanje Saveta bezbednosti povodom tog izveštaja, dodajući da je ta fda Hamas mogao biti proglašen terorističkom organizacijom, a njihovim pristaliacam uvedene sankcije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()