Izrael: U borbama u Gazi danas poginulo osam izraelskih vojnika

Time se broj poginulih izraelskih vojnika popeo na 154

24.12.2023. 08:35
  • Podeli:
gaza izrael reuters-65805c3992f02.webp Foto: Reuters

Izraelska vojska saopštila je da je osam pripadnika Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) poginulo danas u borbama u Pojasu Gaze, čime su ukupni izraelski borbeni gubici od početka kopnene ofanzive 20. oktobra povećani na 154 pripadnika.

 Izraelske vlasti saopštile su danas da je ove sedmice uhapšeno 200 pripadnika Hamasa i Islamskog džihada, koji su odvedeni u nadležne izraelske službe na dalja ispitivanja.

U saopštenju se navodi da su se neki od osumnjičenih krili među civilnim stanovništvom i dobrovoljno se predali, prenosi BBC.
Izrael je saopštio da je 700 palestinskih militanata uhapšeno otkako je počela vojna operacija i invazija na Pojas Gaze sa ciljem eliminacije Hamasa.

Međutim, ova palestinska militantna grupa optužuje Izraelce da uglavnom ubijaju žene i decu, ali BBC nije bio u mogućnosti da potvrdi ove optužbe.

Izrael od ranije ističe da preduzima korake kako bi se izbegle civilne žrtve i okrivljuje Hamas zbog toga što oružano dejstvuje iz gusto naseljenih područja.

Izrael je započeo svoju vojnu odmazdu nakon što su borci Hamasa prešli iz Gaze u južni Izrael 7. oktobra i u tom napadu ubili 1.200 ljudi, a 240 odveli kao taoce.

Od tada je u Pojasu Gaze poginulo više od 20.000 Palestinaca, a 53.000 ljudi je ranjeno, saopštilo je ranije ministarstvo zdravstva Hamasa,

U najnovijem saopštenju objavljenom u subotu, navodi se da je samo prethodnog dana poginula još 201 osoba, a 368 je ranjeno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()