Izraelska vojska uspostavila kontrolu: Izraelci tvrde da više nema borbi na njihovoj teritoriji

Izraelska ratna avijacija je u procesu izvođenja intenzivnih vazdušnih udara na svaka četiri sata

09.10.2023. 11:23
  • Podeli:
vojska izraela reutera-6523c560c6ad3.webp Foto: Reuters

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari saopštio je danas da trenutno na teritoriji Izraela više nema oružanih borbi i da izraelske snage drže pod kontrolom sva naselja, ali nije isključio mogućnost da na teritoriji Izraela ima još militanata Hamasa.

Prema njegovim rečima, u toku je evakuacija svih zajednica u blizini granične linije sa pojasom Gaze, a izraelske snage su u stanju visoke pripravnosti na severu zemlje, preneo je londonski Gardijan.

Izraelska ratna avijacija je u procesu izvođenja intenzivnih vazdušnih udara na svaka četiri sata, ali samo na ciljeve gde su prisutni teroristi u pojasu Gaze, kaže Hagari.
Prema njegovim rečima, postoje informacije da se vode još samo "izolovani sukobi između pripadnika izraelske vojske i palestinskih terorista u poslednjih nekoliko sati".

Hagari je rekao da su u oblasti Shar Hanegev izraelski vojnici likvidirali trojicu terorista, jednog u Beriju, petoricu u Holitu i Sufi, a u Alumima četvoricu, ali ponovio je da trenutno nema borbi ni u jednom gradu.

Portparol izraelske vojske je potvrdio da će probijanje granične barijere u Gazi biti fizički obezbeđeno tenkovima,  koje će podržavati borbeni helikopteri i bespilotne letelice, kao i da je vojska do sada evakuisala 15 od 24 pogranična grada, ali da se evakuacija nastavlja i danas.

Hagari je potvrdio da je oko 4.400 raketa lansirano prema Izraelu od početka borbi u subotu ujutro i istakao da je za samo 48 sati mobilisano 300.000 rezervista.

U međuvremenu, u gradu Gvaram na jugu Izraela, blizu granice sa pojasom Gaze, oglasile su se sirene upozorenja na infiltraciju dronova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()