Izraelska vojska: Ubijen šef operativaca Hamasa na jugu Sirije

Kako je navedeno, Fahd je organizovao i rukovodio raketnim napadima na izraelske trupe na Golanskoj visoravni

28.09.2024. 10:46
  • Podeli:
sirija, vazdušni napad - 8 nov 2023 - foto Department of Defense via AP Tanjug-6563667c0718b.webp Foto: Department of Defense via AP/Tanjug

Šef mreže operativaca Hamasa na jugu Sirije Ahmed Muhamed Fahd, koji je organizovao napade na Izrael iz te zemlje, ubijen je tokom noći u vazdušnom napadu, saopštila je izraelska vojska (IDF).

Kako je navedeno, Fahd je organizovao i rukovodio raketnim napadima na izraelske trupe na Golanskoj visoravni, prenosi Tajms of Izrael.

"Fahd je eliminisan dok je planirao da izvrši još jedan teroristički napad u kratkom vremenskom periodu", dodaje IDF.

Kako se navodi, udar u kojem je ubijen Fahd izveli su tokom noći izraelski borbeni avioni na jugu Sirije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()