Japan se ponovo trese: Zemljotres u blizini Tokija, obustavljeni vozovi

Zemljotres se dogodio oko 9.08 sati po lokalnom vremenu, sa epicenrom u prefekturi Ibaraki u istočnom Japanu

21.03.2024. 09:20
  • Podeli:
zemljotres u japanu, japan, potres - shutterstock-65926eedd8eff.webp Foto: Shutterstock

Zemljotres preliminarne jačine 5,3 stepena po Rihterovoj skali pogodio je jutros područje u blizini Tokija, ali nije izdato upozorenje na cunami i nema neposrednih izveštaja o žrtvama, saopštili su  meteorološka agencija i lokalne vlasti.

Zemljotres se dogodio oko 9.08 sati po lokalnom vremenu, sa epicenrom u prefekturi Ibaraki u istočnom Japanu, na dubini od oko 46 kilometara, navela je Japanska meteorološka agencija.

Zbog zemljotresa je privremeno bio zaustavljen saobraćaj brzih vozova koji povezuju Tokio i centralne japanske gradove Nagano i Niigatu, prenosi agencija Kjodo.

U nuklearnoj elektrani Tokai broj 2 u Ibarakiju nakon potresa nije prijavljena nikakva nepravilnost u redu, saopštio je operater koji upravlja tom nuklearnom elektranom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()