Japan zatražio hitnu sednicu SB UN zbog severnokorejskog restiranja rakete

Severna Koreja je danas saopštila da je testirala novu interkontinentalnu balističku raketu na čvrsto gorivo

14.04.2023. 13:41
  • Podeli:
Tan2023-04-1303471794_0 severna koreja raketa AP PhotoLee Jin-man-6437c5421b57d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Japanska vlada zatražila je hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog severnokorejskog raketnog testa od četvrtka, rekao je danas sekretar japanske vlade Hirokazu Macuno.

"U vezi sa jučerašnjim balističkim lansiranjem rakete Severne Koreje, zatražili smo hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i o tome trenutno razgovaramo", rekao je Macuno, preneo je Tass.

Severna Koreja je danas saopštila da je testirala novu interkontinentalnu balističku raketu na čvrsto gorivo, Hvasong-18, sa ciljem jačanja sposobnosti zemlje za nuklearni protivnapad, prema preneo je Rojters.

Severnokorejski lider Kim DŽong Un rukovodio je testiranjem rakete, navela je državna novinska agencija iz Pjongjanga, KCNA.

Raketa, ispaljena iz blizine Pjongjanga, preletela je oko 1.000 kilometara pre nego što je sletela u vode istočno od Severne Koreje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()