Johanis: Ruski vazdušni udari na manje od kilometar od granice Rumunije sa Ukrajinom

Prethodno je, u utorak, Johanis demantovao tvrdnje zvaničnog Kijeva da su ruskidronovi detonirali na teritoriji Rumunije, što je Bukurešt demantovao.

06.09.2023. 12:56
  • Podeli:
rumunija napad ukrajina twitter @Lyla_lilas-64f85ac32ef83.webp Foto: X@Lyla_lilas

Rat u Ukrajini se rasplamsava, a Kijevu u posetu došao i američki državni sekretar Blinken, a koliko je situacija dramatično eskalira poslednjih dana svedoče i reči rumunskom predsednika.

Klaus Johanis tvrdi da su ruski vazdušni udari u utorak bili na manje od jednog kilometra od granice Rumunije sa Ukrajinom.

Prethodno je, u utorak, Johanis demantovao tvrdnje zvaničnog Kijeva da su ruskidronovi detonirali na teritoriji Rumunije, što je Bukurešt demantovao. 

Johanis je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom, rekao da mu je ministar odbrane potvrdio da su ruski napadi bili na 800 metara od rumunske granice.

Johanis je kazao da nijedan deo drona nije dospeo na teritoriju Rumunije, preneo je Rojters.

Reka Dunav je prirodna granica između Ukrajine i Rumunije.

Rusija je više puta napadala ukrajinske luke na Dunavu u blizini Rumunije, otkako je napustila sporazum o izvozu žita preko ukrajinskih crnomorskih luka u julu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()