Kada dobijanje prinove nije razlog za radost: Skoro 20.000 beba rođeno u paklu u Gazi od 7. oktobra

Jedno dete se rađa u ovom užasnom ratu svakih 10 minuta, rekla je portparolka Dečjeg fonda UNICEF

19.01.2024. 16:59
  • Podeli:
prevremeno rođene bebe iz bolnice Al Šifa sada u gradu Rafa - 19 nov 2023 - foto AP Photo Hatem Ali Tanjug (3)-655ca4e2733ba.webp Foto: AP Photo/Hatem Ali/Tanjug

Ujedinjene nacije su navele da su hiljade beba rođene u nemogućim uslovima u Gazi otkako je tamo izbio rat pre više od tri meseca.

Portparolka Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) Tes Ingram, koja se vratila iz nedavne posete Pojasu Gaze, opisuje majke koje su krvarile do smrti i jednu medicinsku sestru koja je izvršila hitni carski rez na šest preminulih žena, preneo je Tajms of Izrael.

Prema UNICEF-u, skoro 20.000 beba rođeno je u ratu koji je počeo posle terorističkog napada Hamasa na Izrael 7. oktobra.

"To znači da se beba rađa u ovom užasnom ratu svakih 10 minuta", rekla je Ingram novinarima u Ženevi putem video veze iz Omana.

Prema njenim rečima, čin rođenja je vreme za slavlje, a u Gazi je još jedno dete rođeno u paklu, zbog čega je potrebna hitna međunarodna akcija.

"Videti kako novorođene bebe pate, dok neke majke krvare nasmrt, trebalo bi da nas sve drži budnima noću", istakla je Ingram.

Ona nije pomenula Kfira Bibasa, jednogodišnjeg izraelskog dečaka koga Hamas još drži kao taoca ili bilo koje od dece koju je ta militantna  grupa kidnapovala, naveo je izraelski portal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()